NKG-Miniatureheste

Info

Dove købte vi i 2005 i San Antonio, Texas, hun var 2 år og stort set vildhest. Indtil da havde hun gået på en stor fold i et terræn højt oppe, som man kun besøgte i bil. Vi var blevet kørt op til området for at se, hvilke heste vi gerne ville tage et nærmere kik på, jeg havde peget et par stykker ud og de skulle så hentes ned til ranchen næste dag.
 
Dagen efter skulle vi se nærmere på hestene, den første var jeg ikke interesseret i alligevel og da de så trak den næste ud, kunne jeg konstatere, at de havde taget fejl og ikke taget den hest, jeg havde udpeget, men en anden i stedet.  
 
Nå, men jeg kunne jo se på den alligevel, nu den var kommet ned og da den lille hest bevægede sig, var jeg solgt. Hun må have fået sit navn "Wings of a Dove" af en helt speciel årsag. Bevæge sig, det kunne den i hvert fald.
 
Dove kom med hjem. Hun er sød og rar og opfører sig eksemplarisk når hun er med i byen. Men hun har vist aldrig glemt sine første år som vildhest på de store vidder, for når hun er på fold, er hun den, som først lader sig fange ind, når og hvis det passer hende, og absolut ikke et sekund før.
 
 

Fakta

 
 
Født              20-04-2003                      Stangmål, cm           83,1   
Farve
Brun pinto
Gjordmål, cm      98,0

Opdrætter

Jane H. Mason
Pibemål, cm      10,0
Reg./avler i
flg. forbund
EAMH, AMHA, DMHF
 
 
Kåring/show resultater
 
 
Hoppekåring 2007
 
Højtstillet, ædel, lidt smal hoppe af god type. Kønt hoved. Velansat hals. Særdeles god skulder. Velmarkeret manke. Lang, lidt stram lænd. Kun middellangt kryds. Lemmerne jævnt føre og tørre, fransk for. Lange underlår. Bevægelsen middel i skridt, men spændt. Ret god trav og galop.
                                                                              
 
 

Krop   

 8   8   9   6 
Lemmer 6  7 
Bevægelse  6 7 7
Helhed 7
                                                                            
Afkom
Opdateret den 1. maj 2012 / Pia Kjærgaard | Yderholmvej 49, Jersie, 4623 Lille Skensved - Danmark | Tlf.: +45 26315210 | nkg.miniature@gmail.com