NKG-Miniatureheste

Info

Comanche var den første hest jeg så på min tur til Texas i oktober 2005. Han var 3 mdr. gammel og stod bundet op på staldgangen sammen med flere andre føl, som vi skulle se på. Jeg forelskede mig med det samme i hans smukke farve og det blå øje. Ham måtte jeg eje. 

 

Han var dengang og er stadig en meget mild dreng. Utrolig lærenem og let at omgåes. Han fik hurtigt kælenavnet "Lillebror" da han blev sat sammen med vores daværende hingst. I dag er det Comanche, som er bossen, han er ikke længere en lille forsagt fyr, men lader sig dog stadig føre rundt i grimen af Legacy, hans 3 år yngre halvbror, når de er på fold sammen.

 

Comanche er en berejst herre. Han har været med rundt på mange ture og arrangementer. Lige fra BonBon Land til Belgien. Fælles for dem alle er, at han tager det som en god oplevelse. Er altid lige veloplagt og tilfreds med tingene. Alt i alt en dejlig, nysgerrig og positiv hest, som stoler på sine mennesker.

 

Og vi kan med glæde sige, at han giver sine gode egenskaber videre til sine børn.

 

Fakta

 
 
Født              24-05-2005                       Stangmål, cm           83,0   
Farve
Grå/Silverdapple pinto
Gjordmål, cm    102,0

Opdrætter

Bob & Dorcas Jenkins
Pibemål, cm      11,0
Reg./avler i
flg. forbund
EAMH, AMHA, BMP, DMHF, LU's EU-hingsteliste
 
Kåring/show resultater
 
Roskilde Dyrskue 2008
 
Point: 23 + ærespræmie                                                                
 
Muskuløs hest af særdeles god type, med passende dybde og bredde,
kønt hoved, middellang velrejst hals. Lidt stejl skulder. God manke og overlinie. Stram lænd. Velformet kryds. Passende føre lemmer, udtået bag. Ret god skridt, dog vid bag. God trav. Fin udstillingsform.
 

Hingstekåring 2008
 

Højtstillet, ædel hingst af prima type. Passende dybde og bredde. Kønt hoved. Velrejst, velformet hals. Lang, men lidt stejl skulder. Velmarkeret manke. Ret god overlinie. Særdeles velformet kryds. Lemmerne passende føre og tørre, lidt udtået bag. Bevægelsen kort og vid bag i skridt. God, lidt på forparten i trav. Ret god i galop, lidt på forparten 

                                                                            

 

 

Krop   

10 9  8   8 
Lemmer 8  7  
Bevægelse  5 8 7
Helhed 8
 
 
 
Roskilde Dyrskue 2007
 
Point: 22
 
2 års hingst af god type. God dybde og bredde. Kønt hoved på velansat hals, god skulder og overlinje. Gode lår, velstillede forlemmer, udtået højre bag. lidt kort i skridt, let trav.
                                                                                                
 
Afkom
 
 
Opdateret den 1. maj 2012 / Pia Kjærgaard | Yderholmvej 49, Jersie, 4623 Lille Skensved - Danmark | Tlf.: +45 26315210 | nkg.miniature@gmail.com